Tillsammans med vårt systerföretag Ranhammar erbjuder vi en lång kedja av tjänster: Bokbinderi, DR-tjänster, Förpackningslösningar och Grafisk ytbehandling.
Våra produktionsenheter finns i Västerås och Stockholm

Stor kapacitet
inom limbindning

Limbindning är som det låter en trådlös binderiteknik. Trycksakens ark prepareras och sammanfogas med olika typer av lim och tape i ryggen. 

HEM / BOKBINDERI / Limbindning

Kunskap, erfarenhet och hög kapacitet inom limbindning

Vi har med våra maskinpark en enorm kapacitet, och i vår helt nya limbindare kan vi med hjälp av korta intagstider hålla konkurrenskraftiga priser och en bredare flexibilitet. Vi limmar även 6-sidiga och 8-sidiga omslag med både positiva och negativa formeringar. Pocketböcker med ett lite styvare omslag är typiska limbindningsprodukter. Blocklimning är samma sak men då utan omslag.
Den enklaste sortens limbindning innebär att man lägger ihop de falsade arken och fräser bort ryggen som då får en ruggad yta för att limmet ska fästa bättre. Då arken efter fräsning saknar en sammanhållande falsrygg så rekommenderas inte denna bindningsmetod för publikationer som kommer att utsättas för mycket bläddring under en längre tid. Sidor kan då lossna eftersom de är limmade en och en.
Ofta kallar bokbinderier sina limbindningsmetoder för namnet på det lim som används. Ett sådant lim är PUR (polyuretan) ett lite starkare lim som har typiska användningsområden som kataloger och trycksaker med många sidor som man vet kommer att bli flitigt bläddrade. Metoden kallas som antyds ovan alltså följdaktligen för PUR-limbindning. Olika limbindningsmetoder kräver olika binderimaskiner.
Rådgör med våra projektledare om lämplig metod och för att undvika fallgropar. En klassisk sådan dyker upp i A5-formatet som för oss bokbindare ofta är tryckt med "fel" fiberriktning, vilket ger sämre hållbarhet.

Limbindning i vårt bokbinderi i Västerås

Använd gärna formuläret nedan för frågor om limbindning

Jag är inte en robot. Skriv in siffrorna i formulärfältet nedan


För information och inspiration – Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Kontakta oss / Information

Mälardalens Bokbinderi & DR Service Elledningsgatan 6  |  721 37 Västerås  |  Telefon: Se kontaktsida|  E-post: » info@mbok.se

Besöks- och leveransadresser (Produktionsenheter i Västerås och Stockholm)

Prata Bokbinderi & DR Service med:
Mälardalens Bokbinderi & DR Service
Elledningsgatan 6, 721 37 Västerås
Tel 021-17 71 70

Prata förpackning och ytbehandling med:
RANHAMMAR
Winquists väg 14 –16, 163 41 SPÅNGA
Tel 08-634 21 70

© 2022 Mälardalens Bokbinderi & DR Service  |   » Om cookies  |  » Sitemap  |  » Dataskyddspolicy